Jouw toekomstbeeld

De functies in de technische bouw

Wat verdien je in de
technische bouw?

De bouw of de technische bouw is een hele brede branche, met veel verschillende functies. Net als in alle andere branches in Nederland bepaalt ook je functie wat jouw salaris is. Hoe meer ervaring je hebt, hoe hoger je functie is en hoe meer je betaald krijgt. Wat kan je ongeveer verdienen per functie en welke functies zijn er? Dat leggen wij hieronder uit.

Bouwplaatsmedewerker

Onder deze verzamelnaam behoren onder andere de functies installateur, loodgieter, dakdekker, vakman infra etc. In deze functie zal je beginnen nadat je je basisopleiding met succes hebt afgerond. Natuurlijk is het salaris dat je gaat verdienen niet alleen afhankelijk van je opleiding en functie maar vooral ook van je daadwerkelijke kwaliteiten en ervaring. Een precies antwoord op wat je gaat verdienen is dus niet zomaar te geven, maar zo ongeveer zal dit tussen de € 3.000 en € 3.500 bruto per maand bedragen plus vakantietoeslag.

Voorman

Toon je als bouwplaatsmedewerker aan dat je meer in mars hebt en heb je al wat ervaring opgedaan dan kun je doorgroeien naar de functie voorman. Je geeft dan op de bouwplaats leiding aan één of meer collega’s en/of medewerkers van andere bedrijven, ook ben je het aanspreekpunt voor de projectleider op de bouwplaats. Als je het in je hebt om leiding te geven en verantwoordelijkheid te nemen dan zal je salaris zo ongeveer tussen de € 4.000 en € 4.500 bruto per maand plus vakantietoeslag uitkomen.

Calculator/Werkvoorbereider

Als werkvoorbereider is in principe jouw werk al klaar als de daadwerkelijke uitvoering nog moet beginnen. Toch blijf je als vraagbaak en klankbord betrokken bij die projecten waar jij als eerste de voorbereidingen hebt gedaan. Je hebt in deze functie veel overleg met ingenieursbureaus, opdrachtgevers, leveranciers en vergunningverleners. Ook voor deze baan is MBO 4 of Hbo-niveau vereist. Het salaris is dan ook vergelijkbaar met die van een uitvoerder of projectleider en kan oplopen tot € 5.800 bruto per maand of meer.

Uitvoerder/Projectleider

Als uitvoerder/projectleider heb je de leiding over één of meerdere projecten tegelijk. Uiteraard geef je dan ook leiding aan meerdere vaklieden met uiteenlopende disciplines. Daarnaast vertegenwoordig je de onderneming in bouwvergaderingen en ben je het aanspreekpunt voor opdrachtgevers, leveranciers en zelfs ook eindgebruikers. Een zeer veelzijdige baan waar ook MBO 4 of Hbo-niveau gevraagd wordt. Dit is niet zomaar een standaardbaan en de salarisschaal is dan ook nogal lang. Maar een uitvoerder/projectleider verdient ongeveer € 4.300 tot € 5.800 bruto per maand plus vakantietoeslag.

Het vooroordeel dat je weinig verdient in de technische bouw hebben we bij deze de wereld uit geholpen. Zoals je hebt gelezen zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden. Bij Meteenwerken bepaal je zelf hoe ver je het schopt.

Neem vandaag nog contact met ons op!

Wil je meer weten over deze mogelijkheden of ben je opzoek naar een bijpassende BBL-opleiding?
Wij vertellen je er graag meer over. Vul hier het formulier in, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

Wat verdien je in de
technische bouw?

De technische bouw in Nederland is een brede branche met veel diverse functies. Jouw functie bepaalt wat je verdient. Wil je weten wat je ongeveer kan verdienen per functie?